51c4dcf58f04be65ba107847f29dedc2
594f09f13b5f12bfae5e990ce84f63f4
5a535edea737554941bdd7d17717c8ed
De Hooge Woning
05-01-2020

Vergaderen zoals jij dat wilt

Wat is vergaderen? Lang bij elkaar zitten en praten over actuele onderwerpen? Discussies voeren en meningen uitwisselen? Vergaderingen kunnen zinvol en leuk zijn: snel, leerzaam en met goede eindresultaten. Alle deelnemers aan de vergadering moeten dan wel dezelfde regels aanhouden en met dezelfde bedoelingen deelnemen. Om dit alles te bereiken heb je natuurlijk ook een goede voorzitter nodig. Afhankelijk van het doel heeft een vergadering een ideale vorm en een bepaald soort voorzitter.

Welke spelregels voor een geslaagde vergadering?

  • Wees op tijd aanwezig
  • Anderen laten uitpraten
  • De rol van de voorzitter aanvaarden
  • Kort en bondig formuleren
  • Het agendapunt wat dan aan de orde is beperken
  • Goed naar anderen luisteren
  • Na de vergadering doen wat je belooft
  • Genomen besluiten accepteren

Aan de slag! En varieer

Natuurlijk kun je niet alles in een keer goed doen. Maar ga vooral aan de slag en varieer. Als je iets vindt dat werkt, mooi! Maar waak dan voor nieuwe sleetsheid. Je bent niet klaar met een eenmalige werkoverleg-reparatie-actie. Scherp blijven op de kwaliteit van je overleg en blijven variëren kan ervoor zorgen dat collega’s graag naar je overleg komen en met energie weer vertrekken.

Afspraak is afspraak.......... en dat werkt voor een succesvolle vergadering!